Nevoia de mijlocitori
Autor: Cristi Boariu  |  Album: Diverse  |  Tematica: Diverse
in 09/07/2020
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Asculta online:  
Pentru a descărca resursa bifați căsuța și apăsați "Trimite"



La un moment dat deși nu eram sigur de credința mea, dar absolut deloc sigur de viitorul meu și direcția în care trebuia s-o apuc. Nu eram convins că Dumnezeu avea un plan pentru mine și voiam foarte mult să aleg corect direcția să „nimeresc ceva care să-mi placîă și să am un viitor sigur, Acum, când am devenit mai matur am înțeles că aceasta făcea parte din planul lui Dumnezeu pentru mine.
Ce profesie ar trebui să aleg?
Perioada liceului se încheie în curând și în capul meu, o întrebare produce mereu neliniște. Apare în gândurile mele destul de des în timpul zilei și nu mai puțin seara când mă culc. „Ce voi face când voi fi mare?” – m-a atins cu toată puterea. Deodată a devenit la fel de reală ca manualele școlare pe care le pun în ghiozdan.
Universitățile postlicealele ispitesc și atrag către sine cu tot felul de oferte de studiere. Gândurile mele încep să le viziteze pe fiecare dintre ele și citesc mult despre diferitele direcții în care aș putea să mă îndrept. Mult prea multe direcții pentru gustul meu; nu prea știam să să fac alegeri.Mă pricepeal binișor la matematică și fizică(ștințe exacte)
Dacă aleg greșit?Îmi era teamă de examenul pentru intrarea la facultate !Am ales o facultate la care erau locuri multe, unde era deja student un văr al meu din București. La un examen scris, nu imi aminteam o formula, și deși era concurență, l-am întrebat în șoaptă pe candidatul de lângă mine, care bun la suflet mi-a spus formula. La afișarea rezultatelor eu luasem o notă care îmi asigura intrarea încă din scris. M-am uitat pe lista afișată și nu l-am văzut acolo pe candidatul de lângă mine, care mă ajutase.
Întrucât nu s-au ocupat toate locurile, s-a maid at o sesiune, pentru a se ocupa locurile. Ulterior m-am uitat și pe această listă și candidatul de lângă mine tot nu reușise
Acum realizez că DumnezeuȘi-a îndeplinit planul Lui pentru mine. „Mi-aș dori să știu exact ce vrea Dumnezeu cu mine” – îmi vine des în minte. Simțurile mele formează un grafic alternant.
Toate lucrurile lucrează spre cel mai mare bine al meu – indiferent de alegeri?
Într-o zi m-am trezit cu un verset care a dezlegat acest nod mare și care m-a ajutat în multe situații după aceea.
„De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binee celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său.” (Romani 8:28)
Acesta a fost răspunsul – atât de simplu. Exact ca și cum cineva ar fi aprins lumina într-o cameră întunecată. Atâta timp cât sunt sigur că vreau să slujesc lui Dumnezeu din toată inima – aceasta este important pentru Dumnezeu. El care are putere în cer și pe pământ și bineînțeles că poate întoarce lucrurile astfel încât ca toate să fie spre cel mai mare bine al meu.
O viață mai ușoară
S-a întâmplat de parcă un sac greu s-a luat de pe umerii mei în același moment. Pentru prima dată după mult timp am simțit cum s-a împrăștiat o pace în tot trupul. Am fost complet încredințată că Dumnezeu urma să binecuvinteze alegerea indiferent care ar fi fost ea. Dumnezeu nu decide dacă mă poate folosi în funcție de profesia sau capacitățile mele, ci totul are de-a face cu gândirea mea.
Când dorința și gândirea mea este de a sluji lui Dumnezeu cu viața mea, atunci devin interesat să găsesc adevărul despre mine însumi. Dacă merge bine sau rău cu deciziile practice pe care le iau, Dumnezeu mă poate învăța întotdeauna să umblu ca un ucenic adevărat și pot primi valori cerești din fiecare situație.
Planul lui cu mine este ca să găsesc ce iese din firea mea pământească ca astfel să pot începe o luptă împotriva acelor lucruri. Ce iese din firea mea pământească? Doar acele lucruri de care vreau să scap – precum egoismul, gânduri de îngrijorare, pofte și plăceri, etc. El îmi dă toată puterea de care am nevoie ca să birui asupra acestor ispite înainte ca ele să devină păcate, deși consider că în slăbiciunea mea ticăloasă,ca pământean am fost un fiu rebel care l-am supărat. Dar ce părinte bun nu își iartă fii, dacă recunosc că au greșit
O viață cu Dumnezeu și cu binecuvântarea Lui
Aceasta m-a ajutat foarte mult în viață. Deseori situațiile pot părea complicate și dificile, dar atunci îmi pot aminti de promisiunea lui Dumnezeu – „toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu”. Cu această poziție Dumnezeu îmi poate arăta în toate situațiile vieții care este voia Lui și, prin a urma această voie, eu sunt binecuvântat și primesc parte din viață veșnică.
Când văd lucrurile din acest unghi, atunci totul se simplifică într-un mod minunat. Atunci pot, pur și simplu, face alegeri și pot fi sigură că Dumnezeu este cu mine căci eu Îl iubesc pe Dumnezeu! Puterea lui de a întoarce și pune în ordine lucrurile depășește înțelegerea noastră.
„Căci Domnul Îşi întinde privirile peste tot pământul, ca să sprijine pe aceia a căror inimă este întreagă pentru El.» (2. Cronici 16:9)
Este fantastic să știi că Dumnezeu întotdeauna mă vede și mă întărește. Mă pot odihniîn siguranță în mâna Lui restul vieții, indiferent ce se întâmplă. Voi continua să lupt împotriva păcatului din mine, pentru că am experimentat bucuria care vine de acolo. Dumnezeu sprijină cu adevărat pe cel care are toată inima pentru El! Sunt de nedescris de recunoscător pentru acest lucru.
Dumnezeu nu mi-a arătat clar și deslușit ce trebuie să studiez, dar El mi-a arătat că cel mai important pentru El este să-L iubesc și să trăiesc viața la care El m-a chemat.
Amitesc aici un eveniment pe care l-am trait în ultmii ani
Aprope 9 ani am m-am judecat cu autoritățile locale , pentru a recupera comform legii, ceva, din proprietățile lăsate mamei de bunicul meu.Au fost zeci de procese, dar cu tenacitate am mers în fața instanțelor, astfel încăt la final mă lăudamm-am calificat în drept, la locul de muncă!!?
Aveam convingerea că dacă este în planul lui Dumnezeu, să câștig, sigur se va întâmpla. Din acest motiv de multe ori treceam pe la bisericile din cale, spre rugăciune, dar, fără să specic scopul, deoarece eram convins că Dumnezeu știe sigur ce mă doare și va face conform planului, Mi-a dat forța și tenacitatea necesară să lupt pentru acest scop.La final Dumezeu a fost alături de mine Și-a răsplătit fiul risipitor !!
Adăugat în 15/07/2020 de ndfpet1946
Statistici
  • Descărcări: 212
  • Ascultări: 1359
  • Comentarii: 1
Opțiuni