10-2 Cultul Maicii
Autor: Ernest W. E. Herman  |  Album: Izvoarele uitate ale dreptei credințe - ediția 3  |  Tematica: Diverse
in 25/04/2012
    12345678910 9.67/10 X
Media 9.67 din 3 voturi
Asculta online:  
Pentru a descărca resursa bifați căsuța și apăsați "Trimite"


cum explicati Luca 1:28 si Luca 1:48 ?
Adăugat în 07/08/2013 de ogio2007
Sunt Ernest Herman, autorul cărţii Izvoarele uitate ale Dreptei Credinţe.

Am primit comentariul, de fapt întrebarea dvs., referitor la interpretarea celor două versete: Luca 1:28 şi Luca 1:48. Îmi pare rău că l-am primit cu mare întârziere. Cea mai eficientă cale de comunicare între noi este pe adresa mea directă de e-mail care este: [email protected]

Cât despre interpretarea pe care o solicitaţi este nevoie să aflu, mai întâi, care este orientarea dvs. cultică. Spun aceasta deoarece, stând de vorbă cu un creştin ortodox sau catolic va trebui să abordez interpretarea nu numai din perspectiva Scripturii ci şi a Sfintei Tradiţii, făcând apel la o serie de documente istorice, scrierile Sfinţilor Părinţi ai Bisericii cât şi a altor scriitori bisericeşti.
În cazul unui creştin protestant abordarea temei se va face din altă perspectivă.

Aşadar, dacă nu vă supăraţi şi nu vă cer prea mult, binevoiţi, vă rog frumos, să-mi furnizaţi pe scurt ceva date în legătură cu perspectiva din care doriţi să vă prezint interpretarea mea asupra celor două versete.

Vă mulţumesc anticipat pentru acest serviciu. Aşa cum v-am comunicat mai sus, îmi puteţi scrie direct pe adresa mea de e-mail
[email protected]

Al dvs.,
Herman.
Adăugat în 07/08/2013 de valdi1945
@ogio2007 : de la a respecta pe mama Domnului Isus pana a la te ruga ei pentru mantuire, e lunga cale.
Adăugat în 02/09/2013 de editheraven
In luca 1:28 In interpretarea preotului Cornilescu apare cuvantul "plecaciune", insa traducerea din textele antice "textus receptus" are intelesul de "Salutare". In majoritatea traducerilor biblice in limba engleza (inclusiv King James) cuvantul "plecaciune" este "hail" care inseamna plecaciune. Cei care vor sa se convinga sa se uite pe linkul de mai jos:
http://www.greeknewtestament.com/B42C001.htm
Adăugat în 28/10/2014 de daniel2011
Hail
______
χαίρω
chaire
G5463
vm Pres Act 2 Sg
BE-JOYING
be-you-rejoicing !

in salutari, Hail!
folosit la intalniri sau despartiri
______
... acest cuvant in limba greaca cu explicatiile de rigoare in gramatica NU INSEAMNA INCHINARE.

... numai satan si cei inselati de el promoveaza asa ceva! Mai mult... ingerii NICIODATA nu se inchina oamenilor... ci numai lui Dumnezeu. Chiar ingerul din Apocalipsa opreste pe Ioan sa i se inchine si ii spune clar sa se inchine lui Dumnezeu. DECI.... ORICINE vine cu o alta evanghelie este ANATEMA (Galateni 1:6-9)

... daniel2011 este inselat de marele inselator satan. Pocaieste-te imediat.
Adăugat în 21/08/2015 de iurkowski
Răspuns adresat d-lui Iurkowski la ultimul comentariu trimis la 21/8/2015:

Stimate Domnule Iurkowski,

Vă mulțumesc mult pentru grija pe care o purtați sufletului meu îndemnându-mă (poruncindu-mi) să mă pocăiesc.

Dacă-mi permiteți, am să vă fac și eu o recomandare. Înainte de stabili culpa cuiva, căutați, dacă se poate, să vă luați ceva mai mult timp și să citiți cu atenție "erezia" pe care vă grăbiți cu atâta zel să o combateți. Spun aceasta deoarece, sintagma "plecăciune" înseamnă, potrivit DEX-ului românesc (asta numai în cazul în care folosim același dicționar român), "îndoire, înclinare a corpului în fața cuiva în semn de respect sau de salut" - nicidecum închinare. Nici eu n-am vorbit despre închinare și nici celălalt commentator. Căci, vorba Domnului Iisus de la Ioan 18:23: „Dacă am vorbit rău, arată ce am spus rău; dar dacă am vorbit bine, de ce mă baţi?”

Vă mulțumesc frumos și vă doresc toate binecuvântările rânduite nouă în Domnul și Mântuitorul sufletelor noastre, Domnul Iisus Hristos.

Autorul cărții.
Ernest Herman.

Adăugat în 22/08/2015 de valdi1945
Statistici
  • Descărcări: 502
  • Ascultări: 5603
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 6
Opțiuni